Warsztaty kulinarne.
19 listopada w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez Panią Ewę Jaśkiewicz – dietetyka. Uczniowie mieli okazję przekonać się, że warzywa i owoce mogą stanowić smaczny deser czy przekąskę. Warto podkreślić, że tego typu zajęcia są dla dzieci źródłem wielkiej radości, a jednocześnie uczą je wielu pożytecznych umiejętności. Oto tematyka warsztatów:
- 1a - „Orzechy dla mózgu i uciechy- zdrowa Nutella” – zajęcia kulinarne
- 2a – „Jesienne przysmaki wjeżdżają na stół”- zajęcia kulinarne sałatki/szaszłyki
- 3b – „Jesienne przysmaki wjeżdżają na stół”- zajęcia kulinarne sałatki/szaszłyki
- 4a – „Jesienne przysmaki wjeżdżają na stół”- zajęcia kulinarne kulki dyniowe? smoothie?
- 5a - „ Moc warzyw + siła owoców = zastrzyk energii + zdrowie”- zajęcia kulinarne
- 7a – „Lunchboxy- zrób je sam!”- zajęcia kulinarne
- 8a – „Mindful eating czyli uważność w jedzeniu – wiem co jem” – warsztat edukacyjny
Najprzyjemniejszą częścią zajęć była wspólna degustacja przygotowanych przysmaków.